Audio-Technica CONTUL MEU
Harta site-ului
România

Căutare ...

Acasă
Ştiri
Comunicate de presă
Audio-Technica lanseaza seria de nava am...

Audio-Technica lanseaza seria de nava amiral 50 Series cu noul model condenser cardioid AT5040

2012-10-27

 

 

Leeds, UK, 27-10-2012: Audio-Technica lanseaza astazi  la conventia AES din San Francisco, 50 Series, seria de nava amiral din gama microfoanelor de studio cu primul model cardioid condenser AT5040. Varful de gama din modelele de microfoane de studio vocale, AT5040 este asamblat cu mana avand axa de captare perpendiculara si ofera o fidelitate muzicala exceptionala cu o prezenta, adancime si puritate profunda. Dotat cu un design revolutionar al diafragmei, AT5040 este dotat cu patru elemente de diafragma ultra-subtiri (2 microni) in forma rectangulara care functioneaza impreuna combinand suprafetele lor intr-un mod imposibil de realizat cu diafragmele rotunde. Proiectat pentru a fi primordial un microfon vocal avand inalte fine si sibilanta controlata, caracteristicile de diafragma mare si raspunsul prompt la tranzienti il fac pe 5040 un microfon ideal si pentru inregistrarea instrumentelor acustice precum pianul, chitara, instrumentele cu coarde sau saxofon.

Criteriul primordial la proiectare a fost captarea sunetului in mod cat mai pur. Pentru a succede, inginerii companiei au dezvoltat un element rectangular format din patru unitati, rezultand intr-un varf tehnologic in domeniul captarii sunetului. Patru diafragme potrivite laolalta cu exactitate functioneaza (cu iesirile insumate intr-un mod specific) ca si un unic element de inalta performanta. Practic acesta formeaza cel mai mare element traductor creat vreodata de Audio-Technica. Folosind patru elemente intr-o singura capsula, AT5040 formeaza o suprafata remarcabil de extinsa fara insa a suferi de masa ridicata si raspunsul la tranzienti atenuat care ar fi limitarile specifice pentru extinderea ariei de diafragma in modul uzual.

Un alt punct important printre facilitati se considera montura anti-soc interna care decupleaza in mod efectiv capsula de corpul microfonului. Pentru o izolare aditionala, fiecare AT5040 este dotat si cu o montura anti-soc externa: AT8480. Cu un design special, aceasta montura nu numai ca izoleaza microfonul, dar il protejeaza si de la rezonante nedorita si alte interferente audio ce pot fi transmise catre microfon. Mecanismul de fixare este unic si blocheaza in pozitie corpul microfonului.

Fiecare unitate de AT5040 este asamblat manual si trece printr-o inspectie totala de control al calitatii. Corpul microfonului format din aluminiu si alama, placat cu crom pentru durabilitate si reflectivitate scazuta. Componentele electronice discrete au fost alese cu mare precizie. Practic fiecare aspect de proiectare a prioritizat minimizarea influentarii semnalului audio. Pentru protectia microfonului, fiecare unitate este livrata cu o valiza robusta special proiectata, captusita, dotat cu compartimente din burete pentru microfon si montura anti-soc.

Microfonul cardioid condenser AT5040, primul model de nava amiral din seria Audio-Technica 50 Series cu modele de microfoane de studio de elita, vor fi disponibile din ianuarie 2013 cu un pret recomandat de 3000EUR fara TVA.

Audio-Technica are standul de expozitie nr. 705 la al 133-lea conventie AES la San Francisco.

Inapoi la comunicatele de presa
Magyar

English

Francias

Deutsch

desktop