Audio-Technica CONTUL MEU
Harta site-ului
România

Căutare ...

Acasă
Ştiri
Comunicate de presă
Regrete eterne pentru cel care a fondat ...

Regrete eterne pentru cel care a fondat Audio-Technica

2013-03-25

Audio-Technica anunță cu tristețe trecerea în neființă a fondatorului companiei, Hideo Matsushita, pe 5 martie 2013. Hideo Matshusita s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani. Funeraliile au avut loc în data de 8-9 martie într-un cerc familial restrâns.

În jurul celei de-a 40-a aniversare a Audio-Technica din 2002, Hideo Matshusita a reflectat asupra începuturilor companiei. „Am venit la Tokyo când aveam 32 de ani, iar cu recomandarea unchiului meu, am început să lucrez la Muzeul de Artă Bridgestone. La insistențele directorului muzeului, am început să organizez concerte LP care au avut succes mult deasupra așteptărilor.

După 10 ani petrecuți la muzeul Bridgestone, m-am retras și am înființat Audio-Technica în 1962.” Apoi a continuat: „Compania a lansat imediat primul produs, doza stereo AT-1. La vremea respectivă am avut sediul într-o clădire cu un singur etaj din cartierul Shinjuku. Am început cu trei angajați, dar în curând numărul lor a crescut la 20. Lucram până noaptea târziu, făcând pauză doar pentru cină la cantina de vizavi.”

Au urmat apoi decenii pline de succes, iar în 1993 Hideo Matshusita a ocupat postul de director, iar fiul său, Kazuo Matsushita a devenit și este în prezent președinte al Audio-Technica Corporation. Sub conducerea celor doi, Audio-Technica s-a dezvoltat in continuu. El va duce mai departe moștenirea și viziunea lui Hideo-san în mileniul următor.

 

 

Biografie

14 noiembrie 1919: data nașterii

1951: Muzeul de Artă Bridgestone, Tokyo

1962: fondarea companiei Audio-Technica

1973: fondarea Technica Fukui Co., Ltd.

1993: a fost numit președinte al companiei Audio-Technica

1993: a fost numit președinte al Technica Fukui Co., Ltd.

2005: a intrat în pensie

5 martie 2013: s-a stins din viață

Inapoi la comunicatele de presa
Magyar

English

Francias

Deutsch

desktop